Ministerstvo financií prenecháva deblokácie ruského dlhu Slovenským elektrárňam - Beer, Gabriel
Spôsoby deblokácie ruského dlhu voči Slovensku. Jeden zo spôsobov je aj dovoz čierneho energetického uhlia pre Elektrárne Vojany. Slovenské elektrárne (SE) neuprednostňovali deblokované uhlie. Najväčšie objemy deblokoval Kimex, s.r.o. Košice, ktorý dovážal uhlie pre SE. Pozastavenie aktivít Kimexu. Podmienky udeľovania licencií na dovoz čierneho energetického uhlia. Do obchodu s uhlím pre elektrárne sa chystá vstúpiť Devín banka.