Daňové subjekty, ich spôsobilosť na daňové konanie a zastupovanie v daňovom konaní - Grúň, Ľubomír
Podľa 5 ods. 1 zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov je daňovým subjektom: Daňovník, platiteľ dane, poplatník, právny nástupca fyzickej alebo právnickej osoby, ktorý je ako daňový subjekt vymedzený osobitnými predpismi. Právna úprava spôsobilosti na daňové konanie a s tým súvisiace otázky zastupovania v daňovom konaní.