Slovak capital market: analysis of a crisis - Baláž, Vladimír
Kríza slovenského kapitálového trhu v roku 1998. Domáci pôvod krízy - limity ekonomickej transformácie, uplatňovaná makroekonomická politika, politika privatizácie a kapitálového trhu. Veľké emisie vládnych pokladničných poukážok a štátnych dlhopisov vytesnili z trhu súkromný sektor. Dôsledky kupónovej privatizácie na slovenský kapitálový trh. Potrebná implementácia direktív Európskej únie.