Stav a perspektívy potravinového hospodárstva na Slovensku - Hutník, Félix
Pojem potravinové hospodárstvo. Teoretické základy konštituovania a rozvoja potravinového hospodárstva. Základná funkcia potravinového hospodárstva - výživa obyvateľstva. Sebestačnosť vo výrobe základných poľnohospodárskych surovín. Podpora zvýšenia podielu domácej finálnej produkcie. Výhody integrácie v potravinárstve.