<The> Role of spin-off organisations and incubator centres (science and technoparks and regional centres) in economic development - Gašparíková, Jana
Inovačné procesy sa najrýchlejšie prejavujú v oblasti malých a stredných podnikov. Osamostatňovanie sa riešiteľských tímov ako obchodných firiem - tzv. spin-off organizácie. Inkubátorové centrá na Slovensku majú charakter obchodných inovačných centier (BIC - Business innovation centres) a regionálnych poradenských a informačných centier (RPIC). Vznik vedecko-technických parkov.