Daňové zaťaženie sa zvyšuje na hranicu únosnosti - Bachár, Vladislav
Vývoj štátneho intervencionizmu v 20. storočí. Chybná téza o "neviditeľnej ruke trhového mechanizmu", ktorá destabilizovala ekonomiky postsocialistických krajín v 90. rokoch. Dôsledky privatizácie pre slovenské hospodárstvo. Stratené peniaze slovenskej ekonomiky. Neustále zvyšovanie daňového zaťaženia domácností. Nesprávna politika deflácie. Snahy vlády o reštrukturalizáciu ekonomiky.