Základná typológia vidieckych obcí v SR z hľadiska demografického vývoja - Fáziková, Mária
Teoreticko-metodologické východiská typológie vidieckych obcí. Demografické príčiny rozdielneho populačného vývoja. Triedenie obci SR podľa nadmorskej výšky, prirodzeného prírastku, migračného prírastku, demografického vývoja. Označenie obcí ako zánikové, stagnujúce a rozvojové.