Verejná moc a jej legitimita - Prusák, Jozef
Obec ako subjekt verejného a súkromného práva. Interpretácia zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení. Právne postavenie obce a diferencovanosť medzi verejnoprávnymi a súkromnými hľadiskami právnej subjektivity obce. Obec ako nositeľ verejnej moci. Správny orgán a orgán verejnej správy. Správne súdnictvo.