Špecifiká manažmentu verejnej správy - Benčo, Jozef
Širšia dimenzia pojmu manažment. Subsystém manažmentu - verejný manažment. Nevyhnutnosť rozvoja manažmentu verejnej správy a jeho problémy. Kritériá určovania špecifických čŕt manažmentu neziskových organizácií. Ekonomické faktory. Vplyv prostredia. Manažérske úlohy. Riadiace právomoci a praktiky vedenia. Organizačné štruktúry. Strategické rozhodovacie procesy. Stimuly a stimulačné štruktúry. Efektívnosť a výkonnosť.