Environmentálna etika a právo - Čipkár, Ján
Globálny charakter ekologických problémov. Teoretické vymedzenie pojmu environmentálna etika (etika životného prostredia). Predmet environmentálnej etiky. Antropocentrické a biocentrické základy formovania etiky životného prostredia. Historicko-teoretický prierez koncepciami formovania etiky životného prostredia. Zodpovednosť v environmentálnej etike. Vymedzenie a rozsah pojmu životné prostredie. Základné úlohy etiky životného prostredia.