Vyše polovice mzdových nákladov firiem na Slovensku pohltia dane a poistné príspevky - Suďa, Pavol
Mzdové náklady firmy a čistý príjem zamestnanca. Povinné poistné príspevky a priame a nepriame dane. Predražovanie cien výrobných faktorov. Alternatíva dôchodkového poistenia. Výška príjmu a povinné príspevky občanov.