Niektoré postupy zdanenia cenných papierov - Pohlod, Ján
Zákonná úprava zdanenia výnosov z cenných papierov na základe uplatnenia osobitnej sadzby dane vyberanej zrážkou (novela zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov č. 286/1997). Pojem výnosu plynúceho z dlhopisu zdaňovaného osobitnou sadzbou dane. Príjem z predaja dlhopisu. Spôsob zdanenia štátnych dlhopisov, ktorých výnos je určený diskontom a pevnou úrokovou sadzbou, predávaných pod ich nominálnu hodnotu. Zdanenie výnosov zo štátnych dlhopisov vo vlastníctve fyzických osôb. Praktické príklady.