Biela kniha a harmonizácia slovenského poisťovacieho práva s legislatívou Európskej únie - Grúň, Ľubomír
Biela kniha ako nástroj prípravy krajín strednej a východnej Európy na členstvo v Európskej únii. Formulácia hlavných cieľov vnútorného trhu poistenia Európskej únie. Popis legislatívy trhu poistenia EÚ. Smernica o životnom a neživotnom poistení. Pravidlá pre poistenie, smernica o poisťovacom účtovníctve. Harmonizácia a koordinácia podmienok pre činnosť uskutočňovania poisťovacích obchodov. Harmonizácia slovenského poisťovacieho práva s legislatívou EÚ.