Teritoriální a komoditní informace: Egypt
Rozmach poľnohospodárstva v Egypte. Projekt vybudovania zavlažovacích kanálov a zúrodnenia púštnej pôdy podporovaný egyptskou vládou. Situácia na trhu s poľnohospodárskou technikou - dovoz mechanizácie zo zahraničia. Vývoz poľnohospodárskych strojov z ČR do Egypta.