Podnikanie v Slovenskej republike a jeho právna úprava - Pauličková, Alena
Právny základ podnikania. Podnikanie podľa Živnostenského zákona (zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní). Ohlasovacie a koncesované živnosti. Podnikanie podľa Obchodného zákonníka. Vymedzenie pojmu podnikanie a podnikateľ.