Rozšírenie NATO - Benko, Martin
Z obsahu: Rovnocenné partnerstvo si od nových členov NATO vyžiada ešte veľa práce a prostriedkov. Maďarsko dosiahne úroveň armád Severoatlantickej aliancie približne za osem až desať rokov. Poľsko chce byť ambasádorom a hovorcom štátov strednej Európy, ktoré sa uchádzajú o členstvo v NATO. České priemyselné firmy vidia vo vstupe krajiny do aliancie šancu.