Cesta Latinskej Ameriky je nejasná brazílska kríza ovplyvnila okolité štáty - Šípka, Pavel
Faktory spôsobujúce neistotu latinskoamerických krajín v plánovaní hospodárskeho rastu. Pripravenosť Argentíny na dosah brazílskej krízy. Devalvačný šok brazílskeho reálu. Chile ako najstabilnejšia ekonomika južnej Ameriky. Citlivosť mexickej ekonomiky na externé vplyvy. Predpoklady Peru na oživenie momentálne stagnujúcej ekonomiky. Zastavenie hospodárskeho rastu Kolumbie. Minimálne postihnutie Uruguaja ázijskou i brazílskou krízou. Nová ľavicová vláda vo Venezuele.