Viac investícií do vývozu prebytkových komodít analýza VÚ ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva o exporte agropotravinárskeho komplexu - Ižáková, Viera
Najväčšie problémy pri vývoze a dovoze agropotravinárskych komodít. Nízka úroveň exportných dotácií. Nevhodná štruktúra exportných dotácií preferujúca živočíšne produkty. Vývoj exportu slovenských agropotravinárskych výrobkov v rokoch 1993-97. Nízka cenová konkurencieschopnosť slovenských rastlinných a živočíšnych produktov. Návrhy opatrení, ktoré by prispeli k rastu objemu slovenského vývozu.