Spoločníci sa na určovaní obchodnej politiky musia dohodnúť - Straková, Dagmar
Stimuly vedúce k zakladaniu spoločných podnikov (joint venture). Pri zakladaní spoločného podniku musia podnikatelia dodržiavať zákon č. 188/1994 Z.z. o ochrane hospodárskej súťaže. Spoločný podnik ako koncentrácia. Spoločný podnik ako dohoda obmedzujúca súťaž.