Rada Európy ako východisková základňa pre členstvo v Európskej únii - Dacho, Dušan
Všeobecná charakteristika Rady Európy. Viedenský summit. Štrasburský summit a súčasná orientácia aktivít Rady Európy. Prijatie Slovenska do Rady Európy. Medzinárodno-právne záväzky Slovenska a ich plnenie. Politický dialóg Slovenskej republiky a Rada Európy.