Nároky na podporu v nezamestnanosti môžu podľa odborníkov v tomto roku presiahnuť možnosti Národného úradu práce - Reiselová, Eva
Štúdia Zamestnanosť a základné tendencie na trhu práce v ekonomike Slovenska - vychádza vždy začiatkom roka, zameriava sa na obdobie práve prebiehajúceho roka. Kvalita pracovnej sily - vzdelanosť, stabilita a mobilita pracovnej sily. Nezamestnanosť a životná úroveň na Slovensku.