Jaký je postkomunistický zákazník?
Výsledky prieskumu porovnania kritérií, podľa ktorých nakupujú spotrebitelia v štátoch strednej a východnej európy. Roly, ktoré zohrávajú v rozhodovacom procese pri nákupe potravín u príslušníkov jednotlivých národov tieto kritériá: akosť a cena výrobku, nutričná hodnota potravín, znalosť a značka výrobku, ekologické vlastnosti, preferencia domácich výrobkov, atraktívny obal, popularita výrobku a reklama. Roly týchto a ďalších kritérií pri nákupe nepotravinárskych výrobkov (doprovodný servis, dizajn).