Fakulta financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze - Nováková, Štěpánka
Fakulta financií a účtovníctva bola založená 1.7.1991, ako dôsledok zmien po roku 1989. Odborná úroveň členov katedier. Odbor účtovníctva zaisťujú tri katedry: Katedra finančného účtovníctva, Katedra manažérskeho účtovníctva, Katedra financií podniku. Katedra didaktiky ekonomických predmetov umožňuje získať ďalšiu špecializáciu - Učiteľstvo odborných predmetov ekonomických.