Vazby mezi plánovaným způsobem financování podniku a jeho výnosovou hodnotou - Mařík, Miloš
Pri určovaní hodnoty podniku rozlišujeme hodnotu trhovú a subjektívnu. Spôsoby ocenenia konkrétneho podniku: 1. metóda trhového porovnania, 2. metóda diskontovaných peňažných tokov (DCF). Metóda DCF zahrňuje niekoľko konkrétnych techník: DCF Entity (základná a najvhodnejšia pre praktické použitie), DCF Equity, DCF-APV (adjusted present value). Príklad.