Varianty a priority hospodárskej politiky - Páleník, Viliam
Prejavy rôznych nerovnováh hospodárskej politiky: cenovej nerovnováhy (inflácia), vonkajšej nerovnováhy (schodok bežného účtu platobnej bilancie), nerovnováhy na trhu práce (nezamestnanosť) a na peňažnom trhu (vysoké úrokové miery). Kombinácia riešení pre odstránenie hospodárskej nerovnováhy. Informačná nerovnováha v ekonomických oblastiach spôsobená obmedzenou komunikáciou.