Konkurzy a vyrovnania - Žitňanský, Eduard
Z obsahu: Napriek viacerým novelizáciám je efektívnosť zákona o konkurze a vyrovnaní v praxi stále nízka. Konkurzy sa zatiaľ na Slovensku málo využívajú. Najväčšími veriteľmi slovenských firiem sú zvyčajne banky. Legislatívne zmeny by privítali aj správcovia konkurzných podstát. Hontianske strojárne sú jedným z mála príkladov, že bankrot nemusí byť nešťastím, ale začiatkom rozvoja.