Euro a zahraniční platební styk - Šilha, Roman
Základná podmienka fungovania menovej únie je zaistenie platobného styku v reálnom čase v celej zóne. Od 4.1.1999 funguje v rámci Európskej menovej únie niekoľko clearingových systémov, ktoré spĺňajú tieto podmienky: TARGET (Trans European Automated Real Time Gross Settlement Express Transfer System), EBA (Euro Banking Association), EAF II (Euro Acces Frankfurt II).