Vplyv zahraničných investícií v Írsku na zamestnanosť, produktivitu a celkový ekonomický rozvoj - Košta, Ján
Stručná historicko-hospodárska charakteristika Írska. Vývoj nástrojov podpory priamych zahraničných investícií. Vývoj a efekty zahraničných investícií v podmienkach otvorenej írskej ekonomiky. Zamestnanosť v domácich a zahraničných firmách. Význam zahraničných firiem pre írsku ekonomiku. Faktory a nástroje podporujúce priame zahraničné investície v Írsku. Námety na zmeny v politike Slovenskej republiky smerom k priamym zahraničným investíciám.