Daň z pridanej hodnoty a poskytovanie stravovania zamestnávateľom - Zuziková, Alena
Zákonník práce ukladá zamestnávateľovi povinnosť zabezpečovať stravovanie pre svojich zamestnancov. Výklad ustanovenia par. 8 ods. 8 zákona č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty, ktorý znie: "Pri poskytovaní stravovania podľa osobitného predpisu sa do základu dane nezahŕňa výdavok (náklad) podľa osobitného predpisu." Rozsah povinnosti vyplývajúcej z par. 140 ZP.