Prioritnou úlohou je naštartovanie dlhodobého rastu slovenskej ekonomiky - Oujezdská, Lena
Aktivity Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK), spolupráca so zahraničnými obchodnými komorami alebo inými inštitúciami na úrovni komôr. Misie slovenských podnikateľských subjektov do zahraničia organizované SOPK. SOPK by potrebovala širší priestor pôsobenia ako mala doteraz. Potreba definovania úloh a záujmov štátu. Rešpektovanie dosahu krátkodobých opatrení na dlhodobý vývoj.