Slovensko ve vleku dvou deficitů pokus o vysledování hlavních determinant hospodářského vývoje SR - Dufek, Petr
Charakteristika hospodárskeho vývoja SR z hľadiska: deficitu bežného účtu platobnej bilancie (s vysokou zahraničnou zadlženosťou znamená vonkajšiu nerovnováhu ekonomiky) a deficitu štátnych financií (vysoká úroveň úrokových sadzieb, obmedzenie možnosti financovania podnikateľských subjektov, rast nákladov na krytie istín a úrokov existujúcich emisií).