Certifikácia výrobkov - základná povinnosť podnikateľa
Certifikáciu výrobkov upravuje zák. č. 30/1998, o štátnom skúšobníctve, v znení č. 148/1995 Z.z. a vyhláška Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo číslo 246/1995 Z.z. o certifikácii výrobkov. Problematika certifikácie výrobkov v nadväznosti na citované právne normy. Zoznam výrobkov podliehajúcich povinnej certifikácii. Zoznam autorizovaných štátnych skúšobní v Slovenskej republike.