Ekologická politika ministerstva životného prostredia v oblasti vôd - Miklós, László
Jedným z princípov programu vlády je princíp trvalo udržateľného rozvoja podľa Agendy 21. Všetky kroky v rámci environmentálneho práva sú zamerané na jeho zladenie s právom EÚ. Ekologizácia využívania vôd. Zásobovanie pitnou vodou. Verejná kanalizácia. Úloha MŽP SR v oblasti ochrany životného prostredia.