Míľniky rastu svetovej populácie počet obyvateľov sveta dosiahne v r. 2000 hranicu 6 mld. - Papaj, Karol
Rast svetovej populácie počas histórie ľudstva. Prudké zvyšovanie počtu obyvateľov planéty po roku 1950. Odhady zaľudnenia zeme pre ďalšie tisícročie. Prírastok svetovej populácie podľa rozvinutosti regiónov. Prognózy ďalšieho vývoja populačnej explózie v najľudnatejších krajinách. Vplyv AIDS na úmrtnosť a dĺžku života v krajinách s jeho najväčším výskytom. Pokles úhrnnej miery plodnosti a starnutie svetovej populácie. Počet obyvateľov v hlavných regiónoch sveta v rokoch 1750-2050.