Turbulencia ako prejav diskontinuít prostredia a ich predvídanie definovanie turbulencií prostredia a spôsoby predvídania diskontinuít v externom prostredí - Šafár, Pavol
Definícia pojmu turbulencia prostredia, používaného v manažérskej literatúre. Turbulencia prostredia vo vzťahu k plánovaniu. Teória turbulencie podľa H. Mintzberga. Plánovanie a predvídanie diskontinuít externého prostredia. Manažment "slabých signálov" podľa I.H. Ansoffa. Predvídanie diskontinuít ako snaha o kontrolu externého prostredia.