Zlatá éra margarínu spotrebiteľ najviac kupuje stolové oleje - Zajacová, Eva
Prednosti, ale aj nevýhody tukov a olejov. Výsledky prieskumu nákupu a obľúbenosti tukov a rastlinných olejov v slovenských domácnostiach. Rozdelenie olejov. Mononenasýtené, polynenasýtené a nasýtené kyseliny v tukoch, ich priaznivé a nežiaduce účinky na ľudský organizmus. Panenské oleje lisované za studena.