Straty z finančných operácií primäli Slovnaft k hľadaniu strategického partnera v zahraničí - Kovalčík, Ján
Prepad zisku Slovnaftu, a.s. Bratislava v r. 1998, príčiny. Kurzové straty, nízke ceny ropy na svetových trhoch ovplyvnili pokles zisku. Hľadanie strategického zahraničného partnera. Problematika vrátenia časti akcií Slovintegry FNM. Úspory nákladov a reštrukturalizácia úverov.