Oživenie japonskej ekonomiky sa zatiaľ nekoná reštrukturalizácia podnikovej sféry sa odráža v rekordnej miere nezamestnanosti - Tomek, Radoslav
Japonská ekonomika v očakávaní oživenia, ktoré však zatiaľ nenastalo. Nepriaznivé výsledky štvrťročného prieskumu podnikateľských očakávaní Tankan. Reštrukturalizácia japonských podnikov. Nárast miery nezamestnanosti v dôsledku prepúšťania. Znižujúca sa spotreba obyvateľstva. Prognóza hospodárskeho rastu Japonska pre tento rok. Graf vývoja priemyselnej produkcie Japonska v rokoch 1997-99.