Členstvo Číny vo WTO je blízke a súčasne vzdialené podľa Washingtonu nie sú doterajšie obchodné ústupky Pekingu dostatočné - Tomek, Radoslav
Snaha Číny o začlenenie sa do Svetovej obchodnej organizácie (WTO) a opätovné začlenenie do GATT. Potrebný je súhlas USA. Ústupky Číny v otváraní svojich trhov. Nezhody medzi USA a Čínou a vnútorné rozpory čínskej vlády.