Trh vzdelávania dospelých - významný faktor profesijnej mobility na trhu práce - Ďurďovičová, Marta, 1964-
Vlastnosti a osobitosti trhu vzdelávania. Štyri typy vzdelávacích inštitúcií poskytujúcich možnosť vzdelávania dospelým bežné v západných krajinách. Princípy fungovania: podporovaného systému vzdelávania, akreditovaných inštitúcií, vládou schválených a súkromných inštitúcií. Vzdelávanie dospelých v slovenských podmienkach. Oblasti vzdelávania dospelých: profesijné, všeobecné a občianske vzdelávanie, socio-kultúrne vzdelávanie a vzdelávanie v resocializácii. Výhody vzdelávania pre pracovníkov.