K účinnosti súdnej ochrany (nad jedným rozhodnutím a niekoľkými paragrafmi) - Brda, Jaroslav
Výklad pojmu súdna ochrana podľa ustanovenia 15 ods. 1 zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov. Súdne rozhodnutie a postup súdu vo veci sporu medzi členom občianskeho združenia a jeho vedením.