Vstup priamych zahraničných investícií do procesu štrukturálnych zmien v ekonomike SR - Lednár, Štefan
Realizácia zahraničných investícií je determinovaná vonkajším a vnútorným prostredím. Vonkajšie faktory: integrácia, globalizácia, vplyv nadnárodných spoločností. Vnútorné faktory: štruktúra hrubého domáceho produktu, hrubý fixný kapitál, objem realizovaných obstaraných investícií, vývoj národných úspor, zahraničný kapitál, revitalizácia a reštrukturalizácia priemyslu.