Živnostníci žiadajú zmenu zákona o živnostenskom podnikaní, vláda SR ho však nemá v legislatívnom pláne - Oujezdská, Lena
Najväčšie prekážky rozvoja podnikania pre živnostníkov - vysoké daňové a príspevkové zaťaženie, nekvalitná legislatíva. Nedostatok úverových zdrojov a vysoká úroková miera. Potreba nového živnostenského zákona a novelizácie daňového systému SR. Zmena v tripartite. Podpora malého a stredného podnikania.