Ďurďovičová, Marta: Trh práce a riešenie jeho disproporcií prostredníctvom vzdelávania dospelých. Bratislava, Ekonóm 1998, 147 s. - Srna, Otakar
Recenzia diela Marty Ďurďovičovej Trh práce a riešenie jeho disproporcií prostredníctvom vzdelávania dospelých. Obsah monografie: Vzdelávací proces ako riešenie problémov nezamestnanosti. Spracovanie základných sociálno-ekonomických dôsledkov nezamestnanosti. Ľudské zdroje ako potenciálna forma kapitálu. Problémy ďalšieho vzdelávania na vidieku. Trh vzdelávania a profesijná mobilita trhu práce. Vzdelávanie dospelých v súčasných podmienkach. Charakteristika informačnej spoločnosti 21. storočia.