Jarné zasadanie MMF sa nesie v optimistickejšom duchu pre rozvíjajúce sa ekonomiky bude rok 1999 veľmi ťažký, riziko ďalšej krízy nie je zažehnané - Tomek, Radoslav
Zmeny v MMF počas obdobia od výročnej schôdze v roku 1998. Plán amerického ministra financií Roberta Rubina na zmenu globálneho finančného systému. Prognóza MMF na tento rok: spomalenie hospodárskeho rastu rozvíjajúcich sa ekonomík, oživenie Juhovýchodnej Ázie, recesia Latinskej Ameriky, nepriaznivý vplyv vojnového konfliktu v Kosove na ekonomiky balkánskych krajín, stabilizácia cien komodít atď. Predpokladané globálne oživenie v roku 2000.