Európska banka pre obnovu a rozvoj uvažuje o zmene stratégie výrazné zameranie na ruský trh malo za následok najvyššiu stratu EBOR v histórii - Tomek, Radoslav
Ciele EBOR. Zameranie sa EBOR na Rusko od roku 1995 a jeho neblahé následky. Doplnkový charakter aktivít EBOR. EBOR bude musieť robiť rozdiely medzi krajinami. Tabuľka úrovne transformácie v krajinách strednej a východnej Európy.