Kanály transmisného mechanizmu menovej politiky - Dovčiak, Peter
Vo finančnom systéme rozlišujeme niekoľko kanálov transmisného mechanizmu, pomocou ktorých sa prenášajú opatrenia menovej politiky do reálnej ekonomiky. Štyri základné kanály transmisie menovej ekonomiky: úrokový kanál, kanál výmenného kurzu, kanál určujúci ceny aktív v ekonomike, úverový kanál. Analýza prenosu menových impulzov na reálnu ekonomiku SR.