Kalkulačný systém nákladov a výnosov ako základný predpoklad zavádzania controllingu v banke - Režňáková, Mária
Charakteristika bankového controllingu. Katalóg úloh sformulovaný Americkým zväzom controllorov (Financial Executive Institute) v roku 1962. Bankové náklady a výnosy. Pre výpočet bankových nákladov sú základom: kalkulácie v hodnotovej oblasti, kalkulácie v prevádzkovej oblasti, integrovaný model výpočtu nákladov, kalkulácie nákladov na princípe krycieho príspevku - organická kalkulácia nákladov.