Metodický pokyn k postupu účtovania o zákazkovej výrobe u dodávateľa
Metodický pokyn č. 5006/1999-92 zo 17. februára 1999 k postupu účtovania o zákazkovej výrobe u dodávateľa. Definícia pojmov. Spájanie a delenie zákaziek. Výnosy zo zákazky. Náklady na zákazku. Účtovanie výnosov zo zákazky a nákladov na zákazku. Účtovanie očakávaných strát. Ilustračný príklad jednej z metód zisťovania stupňa dokončenia zmluvy a časové priradenie výnosov zo zákazky a nákladov na zákazku.