Okrem faktoringu zabezpečuje exportné kontrakty slovenských vývozcov aj komerčné poistenie pohľadávok - Suďa, Pavol
Poisťovňa Gerling Slovensko, a.s. Bratislava - špecializuje sa na poistenie priemyselných rizík - prvá súkromná poisťovňa, ktorá na Slovensku ponúka takéto poistenie. Predmet poistenia. Gerling sa orientuje na veľké podniky. Výška poistného. Poistenie a faktoring. Gerling a Eximbanka.